Site icon Click Haber

Antep Fıstıklı Baklava Tarifi

Antep Fıstıklı Baklava Tarifini sizler için derledik

Tatlı tariflerinin, en önemli tatlılarından biri olan baklava, oklava ile çok ince yapılan ve tam olarak 40 kattan oluşan hamur ile yapılmaktadır. Bu hamurların arasına, kırılmış ve iri antep fıstığı ya da parça parça ceviz, hatta istenirse kırılmış fındıkta, kırılmış badem de koyulmaktadır.

Baklava, adından da anlaşıldığı gibi, Türklere ait, çok sevilen geleneksel, şerbetli bir hamur tatlısıdır. Tarihi Osmanlı dönemine kadar dayanan bu tatlı, eğer püf noktalarına uyulursa, evin vazgeçilmez bir tatlısı olmaktadır. Özellikle, Baklavanın tadını tam olarak alabilmek için, çatal kullanılmaz; bir baklava dilimi ele alınır ve o dilim, ters çevrildikten sonra ısırılmaktadır.

 

Lezzetli bir Baklava, altın sarısı renktedir ve canlı bir görüntüye sahiptir. Tereyağı ve antep fıstığı kokması gereken Baklava, çatalla alındığı zaman, çıtır çıtır ses çıkarmaktadır. Bu tanımdaki gibi lezzetli bir Baklava yapabilmek için, doğru malzemeler ve doğru bir tarif gerekmektedir.

İyi bir Baklava yapmak istiyorsanız, ilk olarak un seçimine dikkat etmelisiniz. Seçeceğiniz un, buğday unu veya baklava unu olmalıdır, çünkü Baklavanda, en önemli malzeme undur. Undan sonra, Baklavana, asıl tadı veren malzeme ise, şerbet ve şerbetin kıvamıdır. Şerbete, kesinlikle limon eklenmelidir. Limon, Baklavanın vazgeçilmez bir parçasıdır, şerbetin kristalleşmesini önler. Şerbetin kıvamı çok akışkan olmamalı, çok sıvı olmamalıdır. Çıtır çıtır bir Baklava elde etmek için ise, mısır nişastası yerine buğday nişastası ekleyin. Nişastanın miktarına ve kalitesine özellikle dikkat edin.

Hamuru için

Ara katı için

Şerbeti için

Yapılışı

Afiyet Olsun 🙂

Exit mobile version