DOLAR

42,3488$% 0,23

EURO

49,1712% 0,44

STERLİN

55,7522£% 0,24

GRAM ALTIN

5.536,66%-0,25

ONS

4.075,43%-0,27

BİST100

10.622,32%0,54

BİTCOİN

4033527฿%-0.11183

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ardahan’da cancur eriği hasadı başladı: Festivalle kutlandı

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yetişen kendine özgü aromasıyla tanınan cancur eriğinde hasat dönemi başladı. Köylüler, festivalde türküler eşliğinde halay çekerek bereketli sezonu kutladı.

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yetişen, ekşi ve tatlı aromasıyla bilinen cancur eriğinde hasat başladı. Bölge halkı, hasat sezonunu festivalle kutladı.

Çıldır’ın Kurtkale bölgesindeki köylerde yetişen cancur eriği, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. Köy derneklerinin öncülüğünde düzenlenen hasat festivali, halk ozanlarının seslendirdiği türküler ve halaylarla renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin ardından köylüler, bahçelerinde topladıkları erikleri dev kazanlarda kaynatarak marmelat yapımına başladı. Yalnızca Ardahan, Posof ve Şavşat çevresinde yetişen bu özel erik türü, kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olarak değerlendiriliyor.

Üreticilerden Suat Bingöl, “Hem ekşi hem tatlı aromasıyla Türkiye’de benzeri yok. Cancur eriğini kaynatıp marmelat yapıyoruz, kışın kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmazı” dedi.

Bir diğer üretici Özdemir Bingöl ise, cancur marmeladına artan talebe dikkat çekerek, “Cancur marmeladının kilosu 400 liradan satılıyor. Ailece üretim yapıyoruz, emeğimizin karşılığını alıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ziraat Fakültesinde yetiştirilen hastalığa ve zararlılara dayanıklı kestanenin hasadına başlandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com