Site icon Click Haber

Mart Ayında Tavuk Eti ve İçme Sütü Üretimi Arttı

TÜİK verilerine göre, Mart 2025’te tavuk eti üretimi yüzde 13, içme sütü üretimi ise yüzde 6,2 oranında arttı.

ANKARA, (DHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Mart ayına ilişkin kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Buna göre, tavuk eti ve içme sütü üretiminde artış yaşanırken, tavuk yumurtası üretiminde yıllık bazda düşüş kaydedildi.

TÜİK verilerine göre; Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre:

Aylık bazda değerlendirildiğinde, tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 6,1 oranında, yumurta üretimi ise yüzde 5,5 oranında artış gösterdi. Mart ayında toplam 1 milyar 632 milyon 774 bin adet tavuk yumurtası üretildi.

Süt ve süt ürünleri üretiminde ise şu değişiklikler gözlendi:

TÜİK, verilerin ülke genelindeki üretim eğilimlerini yansıtarak tarım ve hayvancılık politikalarının belirlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Exit mobile version