DOLAR

42,3488$% 0,23

EURO

49,1712% 0,44

STERLİN

55,7522£% 0,24

GRAM ALTIN

5.536,66%-0,25

ONS

4.075,43%-0,27

BİST100

10.622,32%0,54

BİTCOİN

4033527฿%-0.11183

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Soğuk Havada Bağışıklığı Güçlendirmenin Anahtarı

Soğuk havalarda bağışıklığı korumanın yolu doğru beslenmeden geçiyor. Diyetisyen Nazlı Aydın, C vitamini kaynaklarının yanı sıra brokoli, kivi, zencefil ve yoğurt gibi gıdaların önemine dikkat çekti.

Uzman Diyetisyen Nazlı Aydın, soğuk havalarda bağışıklığın sadece portakal ve mandalina ile değil, zeytinyağlı brokoli, kırmızı biber, zencefil, zerdeçal ve fermente gıdalarla güçlendirilebileceğini belirtti.

İSTANBUL – Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemi zayıflıyor, vücut hastalıklara karşı daha savunmasız hale geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nazlı Aydın, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğru beslenmenin bağışıklık direncini korumak için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Aydın, sadece portakal ve mandalina gibi klasik C vitamini kaynaklarının yeterli olmadığını belirterek, “Kırmızı biber, brokoli, kivi, zencefil ve zerdeçal gibi besinler de bağışıklığı güçlendirmek için kullanılabilir” dedi.

Zeytinyağlı Brokoli ve Zencefil Tavsiyesi

Nazlı Aydın, bağışıklık sisteminin güçlü kalması için protein çeşitliliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. “Protein alımı hem bitkisel hem hayvansal kaynaklardan olmalı. Öğlen yemeklerinde zeytinyağlı brokoli, akşam ise sebze çeşitleri ve anti-inflamatuvar gıdalar olan zencefil ve zerdeçal tüketmek oldukça faydalıdır” ifadelerini kullandı.

Fermente Gıdalar ve Su Tüketimi Kritik Rol Oynuyor

Aydın, özellikle ev yapımı yoğurt ve turşu gibi fermente gıdaların bağışıklık sistemini destekleyen önemli probiyotik kaynakları olduğunu vurguladı. Ayrıca, soğuk havalarda su tüketiminin azalmasının da bağışıklığı zayıflattığını belirterek şu uyarılarda bulundu:

“Günde en az 6-8 bardak su içmek, mukozaların nemli kalmasını sağlar ve hastalıklara karşı koruma oluşturur. Beslenmenin yanı sıra düzenli uyku ve hareket de bağışıklık sistemini doğrudan etkiler. Sadece bir gün uykusuz kalmak bile vücudu savunmasız bırakabilir.”

Takviyeye Değil, Dengeli Yaşama Güvenin

Nazlı Aydın, vatandaşlara “Vitamin takviyelerine hemen yönelmek yerine, dengeli beslenme ve düzenli yaşam tarzına odaklanın” çağrısında bulundu. “Önce tabağımıza, sonra yaşam tarzımıza bakmalıyız. Güçlü bir bağışıklık, doğanın sunduğu gıdalarla ve dengeli yaşamla mümkün olur” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Prof. Dr. Mehmet Haberal: Cerrah bir zanaatkardır

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com