Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, hijyenik olmayan ortamda kıyma çeken kişilere yüksek para cezaları uygulandığını açıkladı
ANTALYA – Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, Kurban Bayramı döneminde artış gösteren hijyenik olmayan ortamlarda kıyma çekimi ile ilgili vatandaşları uyardı. Manavoğlu, izinsiz kıyma çeken kişilere 21 bin 6 TL, hijyen koşullarına uymayan ortamlarda bu işlemi yapanlara ise 42 bin 76 TL idari para cezası uygulandığını belirtti.
Manavoğlu, “Mahalle aralarında, yetkisiz kişilerce sokakta kıyma çekilmesi vatandaşın sağlığıyla oynamaktır. Bu makineler genellikle dezenfekte edilmeden açık alanda kullanılıyor. Bu da mikroorganizmaların ete bulaşmasını kolaylaştırıyor” dedi.
Bayram döneminde ‘merdiven altı’ kıyma çekimi yapanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Manavoğlu, kurban etlerinin lisanslı kasap ve gıda işletmelerinde işlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca cezaların genellikle şikayet üzerine belediye ve Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince uygulandığını hatırlattı.