DOLAR

41,9964$% 0,26

EURO

48,7620% 0,46

STERLİN

55,9308£% 0,27

GRAM ALTIN

5.580,23%0,90

ONS

4.137,85%0,97

BİST100

10.608,26%0,54

BİTCOİN

4663331฿%2.94315

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Click Haber
  • Sağlık
  • ‘Bol bol sebze ve meyve tüketin, zararlı ışınlara karşı da koruma olacak’

‘Bol bol sebze ve meyve tüketin, zararlı ışınlara karşı da koruma olacak’

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, yaz aylarında risk grubundaki bireylerin (yaşlılar, çocuklar, hamileler) antioksidan zengin sebze ve meyveleri (örneğin; kavun, karpuz, kayısı) bolca tüketmeleri gerektiğini belirtti. Bu besinler, güneşin zararlı etkilerine karşı koruyucu oluyor.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden (OMÜ) Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, yaz sıcağına karşı riskli grupları uyararak, “Kavun, karpuz, kayısı, kiraz, domates, salatalık, havuç, tere, roka gibi sebzeleri, şeftali gibi meyveleri bol bol yerlerse, onlar için çok daha koruyucu olacaktır. Onların güneşin zararlı ışınlarından da korunmasına yardımcı olacaktır” dedi.

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, yaz mevsiminde ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerine karşı vücudu korumanın en doğal yolunun antioksidan açısından zengin meyve ve sebzeler olduğunu belirterek, özellikle risk grubundaki bireyler için bu besinlerin bağışıklığı güçlendirici ve güneşe karşı kalkan görevi gördüğünü söyledi.

RİSKLİ GRUPLAR DİKKAT

Yaz aylarında risk grubundaki bireylerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Prof.Dr. Kaya, “Yaz aylarında en çok sıcaktan yaşlı grubumuz, 5-6 yaşın altındaki çocuklar ve bebekler, hamilelik, gebelik ve emziklilik dönemindeki kadınlarımız etkileniyor. Bunlar beslenmelerine biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Güneşten korunmaları ya da ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçları doğrultusunda gereğinden fazla tüketmeden karşılamaları gerekiyor. Bu gruplar yaz aylarında özellikle beslenmelerini diyetisyenlere danışarak da ilerleyebilirler. Ferahlatıcı besinlerden, sebzelerden, meyvelerden bol miktarda kavun, karpuz, kayısı, kiraz, domates, salatalık, havuç, tere, roka gibi sebzeleri, şeftali gibi meyveleri bol bol yerlerse, onlar için çok daha koruyucu olacaktır. Hem bu besinlerin içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde hem bağışıklıkları korunacak hem de güneşe ve ultraviyole ışınlarına karşı da bu besinlerin içerisindeki maddeler koruyucu özelliklere sahiptir. Onların güneşin zararlı ışınlarından da korunmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda da vücudun su ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olacaktır” dedi. (DHA)

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘Beyin sağlığı yaşla değil, yaşam tarzıyla belirleniyor’

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com