Geleneksel reçel ustası Cafer Yıldırım, mangalda közlenen biberden ilhamla acı-tatlı bir reçel üretti. Şili biber reçeli kahvaltıdan akşam yemeğine sofraların vazgeçilmezi oldu.
BURSA / KESTEL – Bursa’nın Kestel ilçesinde 115 yıllık reçelcilik geleneğini sürdüren Cafer Yıldırım (44), alışılmış tatların dışına çıkarak Şili biberinden acı reçel üretti. Tatlı ve acıyı aynı anda barındıran bu özgün reçel, hem kahvaltılık hem de yemek sosu olarak kullanılabiliyor. Ürün özellikle Arap turistler başta olmak üzere yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
Derekızık Mahallesi’nde ailesinin 4’üncü kuşak temsilcisi olarak yaklaşık 20 yıldır reçel üreten Yıldırım, bugüne kadar çilekten yeşil cevize, domatesten kahveye kadar 40 farklı reçel çeşidi ürettiklerini, Şili biberi reçelinin ise mangalda biber közlerken aklına geldiğini söyledi.
“İsmi Reçel Ama Etle de Gidiyor”
Acı biber reçelinin iki günlük zahmetli bir üretim süreci olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Kahvaltının dışında et ve tavuk yemeklerinin yanında sos olarak da kullanılıyor. Arap turistler çok rağbet gösteriyor. Yerli halk da alıştıktan sonra çok seviyor. İlk görenler şaşırıyor ama tadınca fikirleri değişiyor” dedi.
“Acı Biberden Reçel mi Olur?” Diyenler Şaşırıyor
Kenti gezmeye gelen ve ürünü tadan gıda mühendisi Elif Sökmen, “İlk gördüğümde çok şaşırdım. Ancak tadı gerçekten mükemmel. Hem acı hem tatlı, oldukça dengeli bir aroması var. Biberden reçel yapılabileceğini bilmiyordum” diye konuştu.

