41,8852$% 0,24
48,7292€% 0,44
55,9125£% 0,25
5.554,08%-0,34
4.115,71%-0,26
11.003,74%3,73
4661547฿%1.54056

Edirne Valiliği organizasyonuyla, kente ait unutulmuş yemeklerin tanıtımı amacıyla düzenlenen, aynı isimle kitabı da hazırlanan ‘Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali’nin son günü renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Trakya Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılan tarihi tren garı binasının da bulunduğu Karaağaç Mahallesi’nde gerçekleştirilen festivalde, Edirne’ye özgü köfte ve lahana salması pişirme yarışmaları yapıldı.
Konuk şeflerin sunum yaptığı festivalde ilk olarak 6 anne ve çocuğu, Edirne’ye özgü köfte pişirme yarışmasında hünerlerini sergiledi. Kendilerine verilen malzemelerle zamana karşı yarışan anne ve çocukları, en lezzetli köfteyi yapabilmek için çaba sarf etti. Yarışma sonunda jüri üyelerinin tadımı yapılırken, katılan tüm ailelere ödüller verilerek, sıralama yapılmadı.
Günün ikinci yarışmasında ise kentte farklı sektörlerde çalışan kadınlar ‘Edirne salması’ için tezgah başına geçti. Kadınlar, tezgahların önünde kendilerini bekleyen kutuları açarak yapacakları yemeği öğrendi. Kutudan çıkan Trakya’ya özgü kaburga etli lahana salması yapan kadınlara, onları izleyen aileleri de destek verdi. Jüri üyelerinin puanlamalarıyla yarışmada dereceye girenler belirlendi. Yarışmada birinci olan Bedriye Aladağ’a çeyrek altın, ikinci Şenay Salam ve üçüncü Remziye Korkan’a gram altın hediye edildi.

Hakan Fidan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ile görüştü.
1
37 ilin emniyet müdürü değişti
1352 kez okundu
2
Yurt dışı çıkış harcı 710 TL’den 1000 TL’ye yükseltildi
1228 kez okundu
3
‘Finansal kuruluşların yıllık kripto varlık hacmi 600 milyar doları buldu’
276 kez okundu
4
200 yıllık Osmanlı köprüsünde yıkılma tehlikesi
273 kez okundu
5
Abdullah Özdemir: Milletimizin darbelerle sindirilemeyecek kadar büyük bir yüreği var
210 kez okundu
chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com