41,9963$% 0,23
48,7451€% 0,43
56,0399£% 0,24
5.588,70%1,06
4.141,52%1,06
10.621,95%0,67
4575618฿%0.69191
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında coğrafi işaretli yöresel lezzetleri modern sunumlarla tanıttı. Etkinlik, büyük ilgi gördü.
HATAY – Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Gastronomi ve Fuar Merkezi’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan coğrafi işaretli yöresel yemekler, katılımcıların beğenisine sunuldu. Ziyaretçiler, üniversite kampüsünde kurulan stantlarda yöresel tatları tadarak, genç şeflerin yaratıcı sunumlarına tanıklık etti.
Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Duruel, İSTE’nin 23-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenen International Gastro Bodrum Festivali’nde önemli başarılar elde ettiğini belirtti. Öğretim Görevlisi Enes Yürhani koordinatörlüğünde yarışmalara katılan öğrenciler;
madalya kazanarak üniversiteyi gururla temsil etti.
Rektör Duruel açıklamasında, “İskenderun Teknik Üniversitesi olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Ses getiren bir etkinliğe daha imza attınız. Bu başarılar bizleri motive ediyor. Üniversitemize olan katkılarınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Türk mutfağının kültürel mirasımızdaki yerine dikkat çeken Duruel, “Bu yemekler sadece tat değil, aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün ve coğrafyamızın bir yansımasıdır” dedi.
Etkinlikte, Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde dereceye giren öğrencilere ödülleri de takdim edildi. “Türk Mutfağı’nda Tescilli Lezzetler” temasıyla düzenlenen organizasyon, hem lezzet hem de kültür dolu anlara sahne oldu.
Mansur Yavaş, Atatürk Çocukları ve Doğal Yaşam Parkı’nı tanıttı
chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com