DOLAR

41,9949$% 0,23

EURO

48,7057% 0,44

STERLİN

56,0800£% 0,24

GRAM ALTIN

5.564,44%0,62

ONS

4.120,78%0,56

BİST100

10.551,34%0,80

BİTCOİN

4622850฿%1.71301

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Mereto Dağı eteklerinde 35 yıldır kara kovan geleneğini yaşatıyor

Batman’ın Sason ilçesinde 45 yaşındaki Yaşar Şahin, Mereto Dağı eteklerinde 35 yıldır kara kovan arıcılığı yapıyor. Sason balı kilosu 2 bin liraya alıcı buluyor.

Batman’ın Sason ilçesinde yaşayan 8 çocuk babası Yaşar Şahin, babasından öğrendiği kara kovan arıcılığını 35 yıldır 2973 rakımlı Mereto Dağı eteklerinde sürdürüyor. Doğal yöntemlerle ürettiği Sason balı kilosu 2 bin liraya alıcı buluyor.

SASON (Batman), – Batman’ın Sason ilçesinde yaşayan Yaşar Şahin (45), babasından devraldığı kara kovan arıcılığı geleneğini 35 yıldır zorlu dağ koşullarında sürdürüyor. 2973 rakımlı Mereto Dağı eteklerinde üretim yapan Şahin’in tamamen doğal yöntemlerle elde ettiği Sason balı, yüksek kalite ve endemik bitki çeşitliliği sayesinde kilosu 2 bin liraya alıcı buluyor.

Derince köyünde yaşayan 8 çocuk babası Şahin, çocuk yaşta babasının yanında başladığı kara kovan arıcılığını bugün de aynı özveriyle devam ettiriyor. Bölgenin zengin florası ve endemik bitki türleri, üretilen balın kalitesini artırıyor.

Yaşar Şahin, bu yıl iklim şartları nedeniyle verimin düşük olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kara kovan arıcılığı dedelerimizden kalan bir gelenek. Bizim ürettiğimiz bal, prolin değeri çok yüksek ve tamamen doğal. Sason’un florası çok zengin, hiçbir bölgede olmayan çiçek türleri var. Bu da balın kalitesini artırıyor. Kurak ve sıcak hava, balın kovanlarda iyi olgunlaşmasını sağlıyor, su oranını düşürüyor. Ancak bu yıl soğuk ve yağışlı hava nedeniyle verim azaldı. Organik üretim yaptığımız için sertifikamız da var. Dağlık arazide, zor şartlarda üretim yapıyoruz ama kaliteli, doğal balı tüketiciyle buluşturmak için çalışıyoruz.”

Sason balı, Türkiye’nin en değerli doğal ürünlerinden biri olarak biliniyor. Bölge halkı, geleneksel yöntemlerle yapılan bu üretimi gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Kaynak: DHA

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Işıkhan: Sendikal faaliyetlerin dijitalleşmesi stratejik bir zorunluluk

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com