DOLAR

41,9960$% 0,23

EURO

48,7574% 0,43

STERLİN

55,9891£% 0,24

GRAM ALTIN

5.601,40%1,28

ONS

4.139,07%1,00

BİST100

10.646,60%0,90

BİTCOİN

4584149฿%0.75594

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Click Haber
  • Türkiye
  • Sokakta Kıyma Çekimi Yasak: Hijyen Kurallarına Uymayanlara 63 Bin Lirayı Aşan Ceza

Sokakta Kıyma Çekimi Yasak: Hijyen Kurallarına Uymayanlara 63 Bin Lirayı Aşan Ceza

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, hijyenik olmayan ortamda kıyma çeken kişilere yüksek para cezaları uygulandığını açıkladı

ANTALYA Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, Kurban Bayramı döneminde artış gösteren hijyenik olmayan ortamlarda kıyma çekimi ile ilgili vatandaşları uyardı. Manavoğlu, izinsiz kıyma çeken kişilere 21 bin 6 TL, hijyen koşullarına uymayan ortamlarda bu işlemi yapanlara ise 42 bin 76 TL idari para cezası uygulandığını belirtti.

Manavoğlu, “Mahalle aralarında, yetkisiz kişilerce sokakta kıyma çekilmesi vatandaşın sağlığıyla oynamaktır. Bu makineler genellikle dezenfekte edilmeden açık alanda kullanılıyor. Bu da mikroorganizmaların ete bulaşmasını kolaylaştırıyor” dedi.

Bayram döneminde ‘merdiven altı’ kıyma çekimi yapanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Manavoğlu, kurban etlerinin lisanslı kasap ve gıda işletmelerinde işlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca cezaların genellikle şikayet üzerine belediye ve Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince uygulandığını hatırlattı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Anadolu Yıldızı-2025 Tatbikatı Ege Denizi’nde Başladı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com