41,9914$% 0,25
48,7478€% 0,46
55,9451£% 0,26
5.562,02%-0,19
4.115,45%-0,26
10.608,26%0,54
4648229฿%2.24226

ANTALYA – Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, Kurban Bayramı döneminde artış gösteren hijyenik olmayan ortamlarda kıyma çekimi ile ilgili vatandaşları uyardı. Manavoğlu, izinsiz kıyma çeken kişilere 21 bin 6 TL, hijyen koşullarına uymayan ortamlarda bu işlemi yapanlara ise 42 bin 76 TL idari para cezası uygulandığını belirtti.
Manavoğlu, “Mahalle aralarında, yetkisiz kişilerce sokakta kıyma çekilmesi vatandaşın sağlığıyla oynamaktır. Bu makineler genellikle dezenfekte edilmeden açık alanda kullanılıyor. Bu da mikroorganizmaların ete bulaşmasını kolaylaştırıyor” dedi.
Bayram döneminde ‘merdiven altı’ kıyma çekimi yapanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Manavoğlu, kurban etlerinin lisanslı kasap ve gıda işletmelerinde işlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca cezaların genellikle şikayet üzerine belediye ve Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince uygulandığını hatırlattı.


Anadolu Yıldızı-2025 Tatbikatı Ege Denizi’nde Başladı
1
37 ilin emniyet müdürü değişti
1351 kez okundu
2
Yurt dışı çıkış harcı 710 TL’den 1000 TL’ye yükseltildi
1227 kez okundu
3
‘Finansal kuruluşların yıllık kripto varlık hacmi 600 milyar doları buldu’
276 kez okundu
4
200 yıllık Osmanlı köprüsünde yıkılma tehlikesi
273 kez okundu
5
Abdullah Özdemir: Milletimizin darbelerle sindirilemeyecek kadar büyük bir yüreği var
210 kez okundu
chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com