DOLAR

40,2601$% 0.13

EURO

46,7458% 0.13

STERLİN

53,9601£% 0.23

GRAM ALTIN

4.316,24%0,46

ONS

3.337,10%0,40

BİST100

10.205,56%-0,19

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 31°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Tokat Kebabına Türkiye’nin Dört Bir Yanından Yoğun İlgi

Coğrafi işaretli Tokat kebabı, sadece yöresel malzemelerle hazırlanıyor ve kebabın eşsiz lezzetini tatmak isteyenler binlerce kilometre yol kat ediyor.

TOKAT – Türkiye’nin coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan ve 300 yıllık geçmişe sahip Tokat kebabı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kentin tarım ürünleriyle ve özel ocak sisteminde hazırlanan bu eşsiz kebap, sadece yılda 6 ay yapılabiliyor.

Kebap ustası Efe Furkan Yılmaz, Tokat kebabının özgünlüğünü vurgulayarak, “Bu lezzet için İstanbul’dan uçağa binip günübirlik gelenler bile var” dedi.

“Tokat kebabı sabır ve özen ister”

8 yaşından bu yana kebap ustalığı yapan Efe Furkan Yılmaz, mesleği babasından devraldığını belirterek Tokat kebabının en önemli özelliğini şöyle açıkladı:

“Patlıcanı, patatesi, sarımsağı ve biberi tamamen yerli mahsullerden oluşur. Et olarak sadece Erbaa Karayaka kuzusu kullanılır; büyükbaş eti ya da farklı kuzu türleri kabul edilmez. Üstelik Tokat kebabı közde değil, özel taş ocaklarında pişirilir.”

Yılmaz, kebabın hazırlanmasının yaklaşık 45 dakika sürdüğünü, ancak bu bekleyişin sonunda unutulmaz bir lezzetle buluşulduğunu ifade etti:

“Tokat kebabı sabır ister ama sonunda buna fazlasıyla değer. Bu yüzden 85 milyon insanın hasretle peşinden koştuğu bir lezzet.”

Haftada iki kez kebap yemeye gelenler var

Tokat kebabının tadına bakan birçok müşterinin tekrar geldiğini söyleyen Yılmaz, “Haftada iki kez gelen misafirlerimiz var. Tokat’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini gezip kebabımızı tadanlar, bu deneyimi tekrar yaşamak için geri dönüyor” dedi.

Tokat kebabı porsiyonu 850 TL, kilosu ise 3.400 TL. Ancak Yılmaz’ın ifadesine göre 1 kilo kebap, 6-7 kişiyi doyurabiliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bodrum’da Sıcaklık 40 Dereceye Ulaştı: Tesisler Havuzlar Doldu Taştı

HIZLI YORUM YAP