41,9845$% 0,23
48,7692€% 0,44
55,8897£% 0,24
5.511,81%-1,09
4.065,68%-1,47
10.721,62%1,07
4676716฿%1.90826

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yetişen, ekşi ve tatlı aromasıyla bilinen cancur eriğinde hasat başladı. Bölge halkı, hasat sezonunu festivalle kutladı.
Çıldır’ın Kurtkale bölgesindeki köylerde yetişen cancur eriği, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. Köy derneklerinin öncülüğünde düzenlenen hasat festivali, halk ozanlarının seslendirdiği türküler ve halaylarla renkli görüntülere sahne oldu.
Festivalin ardından köylüler, bahçelerinde topladıkları erikleri dev kazanlarda kaynatarak marmelat yapımına başladı. Yalnızca Ardahan, Posof ve Şavşat çevresinde yetişen bu özel erik türü, kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olarak değerlendiriliyor.
Üreticilerden Suat Bingöl, “Hem ekşi hem tatlı aromasıyla Türkiye’de benzeri yok. Cancur eriğini kaynatıp marmelat yapıyoruz, kışın kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmazı” dedi.
Bir diğer üretici Özdemir Bingöl ise, cancur marmeladına artan talebe dikkat çekerek, “Cancur marmeladının kilosu 400 liradan satılıyor. Ailece üretim yapıyoruz, emeğimizin karşılığını alıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: DHA


Ziraat Fakültesinde yetiştirilen hastalığa ve zararlılara dayanıklı kestanenin hasadına başlandı
1
Zirai don gülü vurdu, rekolte yüzde 30 azaldı
209 kez okundu
2
İzmir’de incir hasadı başladı: Avrupa’ya ihracatta aflatoksin önlemi
209 kez okundu
3
Ordu’da “Yeşil Altın” Fındıkta Hasat Başladı: Rekolte Düşüşte
204 kez okundu
4
Veteriner çift, çiftlikteki buzağılarına tanıdıklarının ismini veriyor
191 kez okundu
5
Adana’da Limon Hasadında Felaket: Aşırı Sıcak ve Poyraz Yüzde 80’e Varan Zarar Verdi
180 kez okundu
chicago-heating-repair.com deneme bonusu verabetgiris.co verabettgiris.com